fbpx

Lourdes: repülőgépes zarándoklat a jelenések évfordulójára - 4 Nap

1858. február 11-én – a 162. évforuló éppen zarándoklatunk idejére esik – egy 14 éves lánynak, Bernadette Soubirous-nak egy jelentéktelen kis francia városban megjelent egy „Hölgy”, ahogy ő akkor nevezte. A később Szűz Máriaként azonosított jelenés 1858 júliusáig 18 alkalommal megismétlődött. Azóta Lourdes és Szent Bernadett neve az egész világon ismertté vált, és évente zarándokok milliói keresik fel azt a helyet, és azt a barlangot, ahol a jelenések történtek, és ahol rengeteg – orvostudomány által megmagyarázhatatlan – gyógyulás történt.

Ha Ön is szeretne a többi zarándok útjára lépni, és egy rövid zarándoklattal meglátogatni a Szűz Mária megjelenésének helyeként számon tartott várost, akkor tartson velünk ezen az egy hétvégés zarándoklatunkon!

Lourdes-i zarándoklatunkat azoknak találtuk ki, akik szeretnének Lourdes-ba, a Szűz Mária-jelenések helyére eljutni – de nem volt lehetőségük, hogy az átlagosan egyhetes és 150 000 Ft-os zarándokutakon részt vegyenek, esetleg tartottak a hosszú, buszos utazás fáradalmaitól.

Budapestről repülővel jutunk el Franciaországba (Bordeaux, ill. Toulouse), onnan pedig busszal/vonattal Lourdes-ba. Mivel az egész zarándokút csak négy nap, természetesen a részvételi díjunk is kedvezőbb a megszokottnál.

A zarándoklat ára nagyban függ a repülőjegy árának alakulásától, ezért változhat.

A rövid idő ellenére kb. három napunk lesz Lourdes-ban (szombat délutántól kedd délutánig), vagyis több, mint az egyhetes, buszos utakon résztvevőknek; így semmiről sem fogunk lemaradni.

 • Dátum:
  • 2020. február 9–12. (vasárnap–szerda)
 • Ár: 119.000 Ft
 • Félpanzió felára: 15.000 Ft
 • Útinformációk

Jelentkezem az útra

Hírlevél-feliratkozás: Elfogadom az adatvédelmi irányelveket

A rövid idő ellenére Lourdes-ban kb. három teljes napunk lesz (szombat déltől kedd délutánig), vagyis több, mint az egyhetes, buszos utakon résztvevőknek; így semmiről sem fogunk lemaradni.

Lourdes-i zarándoklatunk legszebb pontjai

 • Jelenések barlangja
 • Miasszonyunk Bazilika, Szeplőtelen Fogantatás Bazilika, X. Piusz földalatti bazilika, Keresztút
 • Boly malom és zárka (Szent Bernadett szülőháza és családjának későbbi lakóhelye)
 • az ezer éves lourdes-i vár (fakultatív)

Jelentkezem az útra

Fel ⇧

Az utazási csomag tartalmazza az alábbiakat

 • utazás (Budapest–Bordeaux repülő és Bordeaux–Lourdes busz, oda-vissza)
 • repülőtéri és egyéb illetékek, adók
 • szállás ***-os szállodában (kétágyas, fürdőszobás szobákban)
 • reggeli
 • utaskísérő
 • 1 db max. 40×30×20 cm méretű, max. 10 kg súlyú kézipoggyász személyenként (ennek el kell férnie az előttünk lévő ülés alatt)

Az utazási csomag nem – vagy csak felár ellenében – tartalmazza az alábbiakat

 • utazás az Ön otthona és a Budapest Liszt Ferenc („Ferihegyi”) Repülőtér között
 • ebéd és vacsora
 • fakultatív programok belépődíjai
 • feladott poggyász
 • biztosítás (betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, valamint igény esetén útlemondási biztosítás)
Nap 1
Budapest–Bordeaux–Lourdes

Távolság: ~1900 km | Utazás: repülővel

Indulás a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről 6:15-kor a Bordeaux-ba tartó Wizz Air légitársaság fapados járatával. Találkozó 2 órával az indulás előtt a repülőtéren. Érkezés Bordeaux-ba a tervezettek szerint 8:55-kor, majd különjárati autóbusszal vagy vonattal átszállás nélkül jutunk el Lourdes-ba (kb. 2,5 óra menetidő). Ezt követően elfoglaljuk a szálláshelyünket.

Egy hosszabb pihenő után késő délután elindulunk Lourdes felfedezésére: megtekintjük az 50 hektáros kegyhely parkját és épületeit, majd elérkezünk ahhoz a barlanghoz (sziklaüreghez), ahol 1858-ban 18-szor jelent meg a Szűzanya Szent Bernadettnek. Itt állandóan imádkozó zarándokok ezreivel találkozhatunk, akik hozzánk hasonlóan zarándokolnak el a Szent Szűz e kegyhelyére. Sőt betegek százai meg is fürdenek az itt fakadó forrás vizében.

Ezt követően részt veszünk a nemzetközi szentségi körmenetben, majd szabadprogram következik.

Nap 2
Lourdes

Távolság: ~2-3 km | Lourdes-on belül sétálunk

Reggeli után folytatjuk a kegyhely megtekintését. Felsétálunk a barlang feletti, 1876-ban felszentelt Szeplőtelen Fogantatás Bazilikába, megtekintjük az alatta lévő Rózsafüzér Királynéja Bazilikát, majd benézünk a jelenések 100. évfordulójára épült hatalmas, föld alatti X. Piusz bazilikába is, amely akár 25.000 embert is képes befogadni.

Délben szabadidő követezik ebédelési lehetőséggel.

Délután Szent Bernadett nyomába, életének helyszíneire indulunk. Ellátogatunk a Boly malomba és a zárkába (Bernadett szülőháza és családjának későbbi lakhelye), majd megtekintjük a plébániatemplomot is, ahol látható az a keresztelőkút, amelyben a kis Bernadett Soubirous-t megkeresztelték. Végül elsétálunk a Nevers-i Iskola- és Szeretetnővérek kolostorához, ahova Bernadett iskolába járt, ahol elsőáldozó lett. Később Bernadett is ennek a rendnek lett a tagja.

A nap folyamán szentmisén veszünk részt zarándokcsoportunkkal, este pedig bekapcsolódunk a gyertyás körmenetbe.

Nap 3
Lourdes

Gyalogos távolság: ~4-5 km | Lourdes-on belül sétálunk és felmegyünk a keresztútra

Reggelit követően délelőtt végigjárjuk a híres lourdes-i keresztutat, ahol 1,5 kilométer hosszan 115 életnagyságú szobor jeleníti meg Jézus szenvedéstörténetét. A keresztutat egy szentmisével zárjuk le.

Délután szabadprogram következik.

Lehetőség van megfürödni a barlangban fakadó forrás vizében; a víz 12 fokos, és semmilyen felszerelés (pl.: fürdőruha) nem kell hozzá. Betegek és egészségesek ezrei teszik ezt évente, ugyanis már számos csodás gyógyulás történt itt.

Lehetőség van továbbá meglátogatni az ezer éves Lourdes-i várat is.

Este ismételten lesz a kegyhelyen a Szentségi (17 órakor) illetve a gyertyás körmenet (21 órakor), amelyen ismételten részt lehet venni.

Nap 4
Lourdes–Bordeaux–Budapest

Gyalogos távolság: ~4-5 km (fakultatív)

Távolság járművel: ~1900 km | Utazás: repülőgéppel

Utolsó napunk délelőttjét még zavartalanul Lourdes-ban tudjuk tölteni, mert a repülőgépünk reggeli indulási időpontja estire változott.

Ebéd után elindulunk Bartrès falucskába, ahol Bernadett életének egy részét töltötte. A bátrabbak ezt a kb. 4 km-nyi távolságot gyalogosan zarándokolva is megtehetik, az idősebbek pedig busszal juthatnak el ide.

Majd kb. 1 órás bartrés-i látogatásunk után elindulunk a repülőtéri terminálra, ahonnan este 20:20-kor indul a repülőgépünk, melynek tervezett érkezése a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre 22:55.

Itt búcsút veszünk egymástól, hogy később talán újra találkozzunk valamelyik zarándoklatunkon.

Jelentkezem az útra

Kibontás/Összecsukás

Gyakran ismétlődő kérdések

Milyen időre számíthatunk Lourdes-ban?

Általában a hazainál kissé jobb időjárásra számíthatunk Lourdes-ban. Eső többször előfordulhat.

Csomagunk véglegesítését megelőzően – az indulás előtti napon – érdemes vetni egy pillantást az időjárás-előrejelzésre.

Hol lehet ebédelni és vacsorázni a lourdes-i zarándoklat idején?

A legolcsóbb lehetőség, ha hideg ételt eszünk, amelyet a helyszínen is beszerezhetünk. Több nagyobb és olcsóbb szupermarket is van Lourdes-ban. A Tescohoz hasonló nagyságú és választékú Leclerc bevásárlóközpont a belvárostól 1,5 km-re van. Itt az árak nagyjából az itthoniakkal azonosak. A boltok minden nap nyitva vannak, de vasárnap csak délig.

Aki meleget szeretne enni annak Lourdes számtalan étterme nyújt megfelelő megoldást. Az éttermi étkezés drágább, mint Magyarországon, de 12 euróért már meg lehet ebédelni.

Mennyit fogunk látni Bordeaux-ból?

Csak a Lourdes-ba való eljutásunkat szolgálja, hogy Bordeaux-ban száll le a gépünk. Az okt. 26-29-i zarándoklaton a repülőtéren kívül nem fogunk látni egyebet Bordeaux városából. Az okt. 12-15-i zarándoklat során az utolsó estét egy bordeaux-i repülőtéri szállodában töltjük, így onnan van lehetőség a városba egyénileg bemenni.

Milyen plusz költségek merülnek fel a zarándokút során?

A két ebéd (vasárnap, hétfő) és a három vacsora (szombat, vasárnap és hétfő) étkezési költségeivel kell számolni. Ez azonban nem feltétlenül lesz több, mintha otthon maradtunk volna. Aki kibírja, hogy három napig csak hideget vagy instant ételt eszik, annak a legolcsóbb lehetőség, ha annyi ételt hoz otthonról, amennyi belefér a hátizsákjába, a többit pedig egy lourdes-i boltban szerzi be.

Időjárás-előrejelzés Lourdes-ra

Online biztosításkötés az EUB-nél

Európai Egészségbiztosítási kártya:

Wizz Priority és poggyászszabályok

Hírlevél-feliratkozás: Elfogadom az adatvédelmi irányelveket

Fel ⇧

Útinformációk

 • 4 nap / 3 éjszaka
 • 2020. február 9–12. (vasárnap–szerda)
 • Budapest – Bordeaux – Lourdes – Bordeaux – Budapest
 • 2,5–3 km (keresztút, fakultatív)
 • Budapest–Bordeaux a Wizz Air légi járatával, Bordeaux–Lourdes busztranszferrel
 • 3*-os szálloda, egy- vagy kétágyas, fürdőszobás szobák Lourdes központjában
 • Reggeli (választható félpanzió)
 • 1 db legfeljebb 40×30×20 cm-es kézipoggyász. További poggyász felár ellenében hozható. Információkért olvassa el a gy. i. k. megfelelő pontjait.
 • A zarándoklat mindenképpen elindul
 • 119.000 Ft (egyágyas felár: 24.000 Ft) Figyelem! A repülőjegyár emelkedésével az út ára hirtelen megnőhet.
 • Hernády Attila: +36 30 467 6169